Jelenlegi hely

Almás pite muffin

Almás pite muffin
Hozzávalók: 

30 dkg rizsliszt

10 dkg  vaj vagy Liga

10 dkg porcukor

10 dkg zsír

1 db citrom lereszelt héja

A töltelékhez:

4-5 db alma

1 db citrom leve

2 ek eritrit

1 ek őrölt fahéj

A tetjére: baracklekvár, vagy tojás

Elkészítés: 

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, és leszeljük. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk.

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, nagyobb fánk szaggatóval 12 db korongot szúrunk ki. Ezeket a muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk (a muffinsütőt nem kell kivajazni, sem kibélelni!). A tölteléket a tésztával bélelt mélyedésekbe kanalazzuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, és kisebb alakzatokat szúrunk ki, én a csillagot találtam erre alkalmasnak. Baracklekvárral, vagy tojással lekenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, majd tálcára borítjuk, visszafordítjuk, és kínálhatjuk is.

Kategória: