Jelenlegi hely

Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta
Gémes Tímeának készült szülinapra. Ezt a visszajelzést kaptam "isteni finom volt, senki nem tudta megmondani a kulonbseget egy hagyományos es ez a torta kozott "
Hozzávalók: 

A piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
A meggykrémhez:
6 dl magozott meggybefőtt levével együtt
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
A töltelékhez: 5 dl Meggle tejszármazékmentes habalap
A díszítéshez: 3 dl Meggle tejszármazékmentes habalap
Továbbá: GM csoki reszelve
pár csepp piros ételszínezék
Dr Oetker díszítő cukor

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Zsírozott lisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A meggyet a pudingporral keverjük össze és főzzük sűrűre. Hagyjuk kihülni.
A piskóta ha kisült hagyjuk kihülni,  majd vágjuk három lapba. Az alsót tegyük tálcára,  5 dl habalapot verjük kemény habbá, felét töltsük habzsákba, és a piskóta szélére nyomjunk belőle, körbe, majd kis távolságot hagyva, egy újabb kisebb kört. A közöket töltsük meg a meggykrém felével, tegyük rá a középső lapot, a habbal és a krémmel ugyanúgy töltjük. Végül a felső lappal zárjuk, kissé nyomkodjuk rá, a maradék habbal a tetjét és az oldalát vonjuk be.
3 dl habalapot is verjük kemény habbá, felét rózsaszínűre színezünk, és kisebb-nagyobb habrózsákkal díszítjük.
A reszelt csokival az oldalát borítottam.

Kategória: