Jelenlegi hely

Kossuth kifli

Kossuth kifli
"...Nos, a legelterjedtebb legenda szerint azért ez a neve, mert Kossuth Lajosnak ez volt a kedvence a pozsonyi országgyűlés ideje alatt."
Hozzávalók: 

25 dkg rizsliszt

20 dkg cukor

20 dkg sertészsír

6 db tojássárgája

5 db tojásfehérje

fél  csomag sütőpor

1 db citrom leve

1 db citrom reszelt  héja

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg dió (darabos)

A tetejére (el is maradhat)

1 db tojásfehérje

kb 2 ek porcukor
ételszínezék

Elkészítés: 

A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral a zsírral, a citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.

Végül a sütőporral elkevert  rizslisztet is hozzáadjuk.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített 180 fokos  sütöben kb 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Ha kisültek, és legalább langyosra hűltek, pogácsaszagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.

A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük, és díszítjük a kifliket. Ez természetesen el is maradhat.

Kategória: