Jelenlegi hely

Szilvásgombóc muffin

Szilvásgombóc muffin
Hozzávalók: 

a tésztához:
30 dkgrizsliszt
1 cs sütőpor (12 g)
2  db tojás
10 dkg cukor vagy eritrit
5 dkg puha vaj
1,5 dl joghurt
15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
3 evőkanál víz
1 kk őrölt fahéj
a töltelékhez:
25 dkg szilvalekvár
A tetejére: 5-10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
Dr Oetker decor cukorka

Elkészítés: 

A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő180 fokra.
A töltelékhez a szilvalekvárból, vizes kézzel, 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.
Keverjük össze  a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel, vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd decor cukorkával megszórjuk. Miután a csoki megdermedt tálalható is.

Kategória: