Jelenlegi hely

Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja

Sonkával-sajttal töltött pácolt tarja
Hozzávalók: 

5 szelet csont nélküli tarja

A pácoláshoz:

3 dl mustár

2-3 fej fokhagyma

1 tk őrölt bors

fél dl olívaolaj

A töltéshez:

5 szelet sonka (pl Pick, vagy Kométa)

5 szelet sajt

A "bundához":

pirospaprika

rizsliszt

Továbbá: hústű vagy fogvájó
 

Elkészítés: 

A hússzeleteket kiklopfoljuk. NEM sózzuk! A mustárhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát  az őrölt borsot és az olívaolajat is. SÓ NEM kell bele! A szeletek mindkét oldalát megkenjük ezzel a páccal. A szelet húsokat egy nagyobb zsírpapírra tesszük egymás tetejére, jól becsomagoljuk, és 2-3 fokos hűtőbe tesszük, ahol 4 napig pácoljuk! Figyelem! Fontos a megbízható hűtő ehhez!
... 4 nappal később...
A hűtőből kivett hússzeleteket sózzuk meg! majd  egy-egy sajt, illetve sonka szeletet helyezünk rájuk, félbe hajtjuk, vagy feltekerjük, paprikás rizslisztbe mártjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített 180 fokos - légkeveréses - sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Vajpuha husit kapunk!
Tört burgonyával, salátával kínáljuk!

 

Kategória: