Jelenlegi hely

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta
Vendégeket vártunk, nem volt sok időm, de h mi is ehessünk belőle, persze, h gluténmentes volt.
Hozzávalók: 

6 db tojás

6 ek eritrit, vagy cukor

6 ek rizsliszt

1 üveg magozott meggybefőtt, vagy fagyasztott magozott meggy

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt  kisebb tepsibe simítjuk, megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel  és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
(Már langyosan szeletelhető). Kockára szeleteljük, porcukorral, vagy eritrit porral megszórhatjuk.

Kategória: