Jelenlegi hely

Gesztenyés képviselőfánk

Gesztenyés képviselőfánk
Hozzávalók: 

20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A töltelékhez:
3 dl Meggle tejszármazékmentes habalap
25 dkg Maroni gesztenye massza
Tetejére:
porcukor

Elkészítés: 

A  vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük.Habzsákba tesszük sütőlapra vagy tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 20 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
A habalapot kemény habbá verjük, hozzáadjuk (én belecsipkedtem) a kiolvadt gesztenye masszát, és egyneművé dolgozzuk össze. A kész krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a fánkokat megtöltjük vele. A tetejét porcukorral meghintjük, azonnal kínálhatjuk!

Kategória: