Jelenlegi hely

Sárgarépa Húsvétra

Sárgarépa Húsvétra
A kertészkedés egyelőre csak a konyhámban indult be... Holle Anyóék nem szurkolnak h a kertemben is hasonlóan fejlődjenek a répák...
Hozzávalók: 

A "földhöz":
fél liter tej/rizstej
1 csomag GM kakaós pudingpor
4 ek eritrit/cukor
A "föld felszíne":
8 db kakaós GM keksz pl ez: győri édes keksz
A répához:
4 db földieper
 25 dkg cukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20 %-os ecet
pár csepp narancssárga  ételfesték
Továbbá: 4 db "ültető pohár"

Elkészítés: 

A pudingot a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük, majd az "ültetőpoharakba" kanalazzuk. Hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a "répákat": az epret megmossuk és alaposan megszárítjuk. Elkészítjük a mázat. Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Majd a tűzről levéve folyamatosan keverjük egy kézi habverővel amíg langyosra nem hűl a máz, illetve amíg be nem sűsűsödik,  ez kb 10 perc. Ezt követően narancssárgára  színeztem pár csepp ételfestékkel.
Az elkészült fondatba mártogattam az epreket és hagytam megszáradni azokat.
A poharakban lévő pudingra rámorzsoltam a kekszet, majd az elkészült répát beültettem a "földbe" laugh

Kategória: 
Kategória_2: