Jelenlegi hely

Kakaós madártej kocka

Kakaós madártej kocka
Hozzávalók: 

A krémhez:

8  db tojássárgája

4 ek eritrit

1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat

1 ek GM  kakaópor

2 cs GM  kakaós pudingpor

8 dl rizstej

25 dkg Liga margarin

20 dkg porXukor
A piskótához::

8 db tojásfehérje

8 ek eritrit

8 ek rizsliszt (nálam barna rizsliszt)
Tetejére:
3 dl Meggle tejszármazékmentes habalap

Elkészítés: 

Kb 6 dl feltettem a tűzre melegedni, a maradék tejjel a cukrot a pudingport, a kakaóport, a  tojások sárgáját alaposan kikevertem és a forrásban lévő tejbe öntöttem. Folyamatosan kavargatva besűrítettem. Közben a porxukrot, vagy a porrá őrölt eritritet a margarinnal kihabosítottam, majd a kihűlt pudinggal összekevertem, újra kihabosítottam.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk az eritritet, végül a (barna)rizslisztet is.
Sütőpapírral bélelt gáz tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a kakaós krémet rákenjük, és hűtőbe tesszük. Másnap kockára szeleteljük, és csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a felvert  Megle cukrászhabot, és ízlés szerint díszítjük.

Kategória: