Jelenlegi hely

Rizstorta

Rizstorta
Tej-, cukor-, gluténmentes!
Hozzávalók: 

20 dkg rizs
10 dkg GM steviával édesített étcsoki
15 dkg eritrit
4 db "M"-estojás
1 db citrom
1 liter rizs-, vagy kókusztej
kb 5 dkg mazsola
kb 15 dkg szeder

Elkészítés: 

A rizst puhára főzzük az eritrittel édesített rizs-, vagy kókusztejben. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásokat és a reszelt csokit is. Ízesítsük reszelt citromhéjjal.
Egy zsírozott, rizslisztezett 22-24 cm átmérőjű tortaformába öntjük a massza felét, megszórjuk a gyümölccsel és a mazsolával, majd a massza másik felével befedjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ez idő alatt, ha szeretnénk díszíteni, a narancsszeleteket olvasztott csokiba mártjuk és hagyjuk megdermedni.
A kisült tortát, langyosra hűtjük, eritrit porral  megszórjuk, és a csokis narancs szeletekkel díszítjük.

Kategória: 
Kategória_2: