Jelenlegi hely

Joghurttorta

Joghurttorta
Kaptam egy kiló kivit, itt-ott túlérett darabokkal...
Hozzávalók: 

Piskótához:

4 db  tojás

4 ek eritrit

4 ek rizsliszt

Joghurtos krémhez:

450 g natúr joghurt

1 cs. étkezési zselatin

1 cs. vaníliás cukor

3-4 evőkanál eritrit

3-4 db apróra vágott kivi

3 dl Meggle habalap

tetejére:

kb 5 db kivi

1 cs. zselatin

1 ek cukor

2 dl víz

Elkészítés: 

A piskótát a megszokott módon elkészítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet a tojások sárgáját, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a rizslisztet is. 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihülni.
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban kicsit megmelegítjük. Nem forraljuk fel, ha elkezd gőzölögni, akkor már jó. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a gyümölcsöt, hagyjuk langyosra hülni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskótát, majd rákanalazzuk a krémet, a tetejét elsimítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe, ezt követően a tetejét kirakjuk kivivel, majd a zselatint kevés eritrittel édesített 2 dl vízben feloldjuk, és a kivi tetejére kanalazzuk. Hagyjuk megdermedni, ezt követően azonnal fogyasztható.

Kategória: