Jelenlegi hely

Zserbó - Emese lisztből

Zserbó - Emese lisztből
Lakodalom volt...
Hozzávalók: 

35 dkg Emese kenyérliszt
1 db tojás
 5 dkg cukor
15 dkg zsír
1 dl rizstej
1 csomag szárított élesztő
 egy csipet só
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg lekvár
Tetejére:
10 dkg GM étcsokoládé

Elkészítés: 

A tészta összes hozzávalóját a robotgép üstjébe dobtam, alaposan kidolgoztattam a géppel.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az első lapot és egy 20x30-as tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és megszórkuk a darált dió cukor keverékével, majd a második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, a darált dió cukor második felével ,egszórjuk, majd a harmadik lappal befedjük. Megszúrkáljuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb fél óra alatt megsütjük.
A megsült tésztát, ha kihűlt, vízgőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha a csokimáz megszilárdult, azonnal szeletelhető.

Kategória: