Jelenlegi hely

Bárány torta

Bárány torta
Húsvétra még elkészülhet.
Hozzávalók: 

2 db L-es tojás
2 ek cukor vagy eritrit
2 ek rizsliszt
kb 2-3 maréknyi kimagozott meggy
A bundájához: 3 dl  Hulala. vagy tejszármazék mentes Meggle
Szemek, száj, orr: mazsola

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tojások sárgáját is, magas fokozaton tovább kevertetjük, majd a legkisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a lisztet is hozzáadjuk. Egy 26 cm hosszúságú bárány formába öntjük a masszát, kimagozott meggyet dobálunk bele, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük! Tűpróba!
Ha megsült a formából kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habalapot felverjük, és először kézzel simítunk rá kevés habot, majd a testére habzsák segítségével bundát készítünk.
A szemek, az orr és a száj mazsolából lett.
Azt gondolom bármilyen krémmel is tölthető lett volna, de engem inkább a forma izgatott, de friss meggyből a meggyes piskóta is jól vizsgázott!

Kategória: 
Kategória_2: