Jelenlegi hely

Mézeskalács ládikó

Mézeskalács ládikó
2016 decemberi Küld el a recepted lapban megjelent. Elkészítése nem bonyolult, csak időigényes!
Hozzávalók: 

60 dkg rizsliszt

2 ek nyírfacukor

10 dkg kókuszzsír

30 dkg vegyes virágméz

2 tk őrölt fahéj

2 tk őrölt szegfűszeg

2 tk szódabikarbóna

2 db tojás

A díszítéshez: (íróka)

1 tojásfehérje

kb 20 dkg porcukor

egy-két csepp piros ételszínező

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk. A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat.

Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.

Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először írókával díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk, és az íróka segítségével összeragasztjuk azokat.

A maradék tésztából karácsonyi motívumokat szúrhatunk ki, és ezekkel meg is tölthető a doboz.

Kategória: