Jelenlegi hely

Epres pudingos kocka

Epres pudingos kocka
Hozzávalók: 

4 db  tojás

10 dkg eritrit

2 teáskanál vanília kivonat

1 dl olaj

1 dl víz

25 dkg rizsliszt

Fél csomag sütőpor

40 dkg eper

A pudinghoz:

1 cs GM  eper ízű pudingpor

3,5 dl tej

5 ek eritrit

Elkészítés: 

A pudingot kevés tejjel és az eritrittel  csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a szemeket alaposan lecsepegtetjük,a nagyobb szemeket  félbe vágjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét  kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a vanília kivonatot,  az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb 18x30 cm-es tepsibe öntjük.

A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az eperszemeket a vágott felükkel lefelé rásorakoztatjuk a pudingos tésztára. Lenyomkodjuk. A sütőben 30 perc alatt szép világosra sütjük. Tűpróba! Hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

Kategória: