Jelenlegi hely

Joghurtos ribizli kocka

Joghurtos ribizli kocka
Egyszerű, gyors, finom, és megfizethető.
Hozzávalók: 

35 dkg rizsliszt

3 db tojás

10 dkg eritrit

2 dl szőlőmagolaj vagy étolaj

30 dkg natúr joghurt (2 kis doboz)

1 csomag sütőpor

1 bögre, kb 30 dkg ribizli (piros-fekete vegyesen) tisztán mérve

Elkészítés: 

A joghurtot egy tálba öntjük, majd a liszt és a sütőpor kivételével beletesszük a többi hozzávalót is. Kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzátesszük a sütőporral kevert lisztet. Kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe  öntjük a masszát, majd a megtisztított ribizlivel megszórjuk, úgy hogy kissé ble is nyomkodjuk. Előmlegített 175 fokos sütőben, kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt kockára vágva tálaljuk. Ízlés szerint nyírfaporcukorral megszórhatjuk.