Jelenlegi hely

Debreceni tokány

Debreceni tokány
Hozzávalók: 

kb 80 dkg sertés lapocka

1 nagyob fej hagyma

bors

2 tk pirospaprika

őrölt köménymag

babérlevél

25 dkg GM Debreceni kolbász

Elkészítés: 

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésik kevergetve pároljuk,, majd rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot is, dobhatunk bele, 2-3 babérlevelet is, kb 1 dl vizet öntsük rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük, ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, adjuk hozzá, a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott Debrecenit is, forraljuk össze, és már tálalhatjuk is. Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.

Kategória: