Jelenlegi hely

Diplomaosztó kalap

Diplomaosztó kalap
Lányomnak készült a torta, diplomaosztója alkalmából.
Hozzávalók: 

A piskótához 16 cm átmérőjű tortakarikához:
4 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
4 ek rizsliszt
A töltelékhez:
450 g natúr joghurt
1 cs. étkezési zselatin
1 cs. vaníliás cukor
3-4 evőkanál eritrit vagy cukor
4 db kajszibarack
2,5 dl Meggle habalap vagy Hulala
Továbbá:
20 dkg vaj vagy Liga
20 dkg eritrit por
A bevonáshoz:
fél kg fekete marcipán (kb 40 dkg-ra lesz szükségünk, de maradék nélkül pont akkorára nem lehet nyújtani a marcipánt)

Elkészítés: 

A krém elkészítése: A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, az eritrittel (cukorral) és egy lábasban kézmelegre megmelegítjük. Nem forraljuk fel! Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, hagyjuk  hülni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert  "tejszínt " is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot (eritritet) is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Egy  16 cm átmérőjű formába öntjük, amit előzőleg vajjal kikentünk, rizsliszttel megszórtunk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Ha kihült 4 lapba vágjuk, majd a joghurt krémml megtöltjük. Érdemes 1 éjszakára a hűtőbe tenni, vagy  1-2 órára a fagyóba tenni. Közben a vajat (vagy Ligát) kikeverjük a por eritrittel, vagy a porcukorral, és az alaposan lehűtött tortát körbekenjük, úgy hogy a tetejére is jusson. Rövidebb időre érdemes hűtőbe tenni.
A marcipánt kinyújtjuk, előbb egy nagyobb négyzetete vágtam ki, majd a maradék marcipánból körben bevontam a tortát is. A kalap teteje alá kartont tettem, hogy tuti biztosan megáljon a teteő. A maradék marcipánból a kalap bojtját is elkészítjük!

Kategória: