Jelenlegi hely

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu
Hozzávalók: 

75 dkg csirkemellfilé
1 db friss ananász

bors
2 ek szójaszósz
3-4 ek kechup
diónyi gyömbér (friss)
kb 20 dkg cukkini
1 db piros húsú paprika
1 db csípős zöldpaprika
1 db sárga húsú paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 ek vörösborecet
kevés kókuszzsír, vagy zsír

Elkészítés: 

A húst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal, és a szójaszósszal keverjük össze, tegyük félre. Akár előző este is elkészíthetjük, ez esetben tegyük b a hűtőbe.
A vöröshagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon dinszteljük meg, dobjuk rá a bepácolt húst, és süssük majdnem készre (kb 8-10 perc), közben a paprikákat is mossuk meg, kockázzuk-karikázzuk fel, a cukkinit is mossuk meg,
kockázzuk fel. Az ananász tisztítsuk meg, a kemény közepét vágjuk ki, majd kockázzuk fel.
A paprikákat, a cukkini kockákat dobjuk rá a húsra, és pár perc alatt pároljuk össze, közben e reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük, legvégül adjuk hozzá az ananászkockákat is, csak egyet forraljuk rajta és el is készült.
Párolt rizzsel kínáltam.

Kategória: