Jelenlegi hely

Csicseriborsólisztes gofri

Csicseriborsó lisztes gofri
A csicseri borsóliszt lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, szénhidrát szegény diétába is beilleszthető.
Hozzávalók: 

2db gofrihoz:

  • 50 g csicseriborsó liszt
  • 1 db  tojás
  • 1 dl víz/rizstej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 g eritrit
  • kókuszolaj
  • A díszítéshez, kb 20 dkg pirosribizli
  • 1 dl kókusztejszín/Hulala
Elkészítés: 

A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást  végül hozzáöntjük avizet is. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát. Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Egy ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal a gofri sütőt. Ha már teljesen felforrósodott a sütő, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét. Kb 2 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük. Majd az alaposan lehűtött kókusztejszínt habbá verjük, és  a képen látható módon feldíszítjük.

Kategória: