Jelenlegi hely

Hal Cordon Bleu Hercegnő édesburgonyával

Hal Cordon Bleu Hercegnő édesburgonyával
Hozzávalók: 

1 kg tengeri halfilé (nettó súlya 800g)

10 szelet sonka
10 szelet sajt
A panírozáshoz:
kb 3 db tojás

rizsliszt
GM zabpehely

A hercegnő édesburgonyához:
1 kg édesburgonya
10 dkg vaj/margarin
1 db tojás
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés: 

A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd tenyérnyi darabkára vágjuk, én a vastagabb darabokat  éles késsel lapjában is elvágtam. 20 tenyérnyi darabkám lett.
10 haldarabkát egy tálcára sorakoztattam, és enyhén megsóztam azokat, majd  a sonka, illetve a sajt szeleteket is rátettm, és a félretett maradék haldarabkákkal befedtem. Picit megsóztam a halak tetejét.
Egy tányérba rizslisztet, egybe villával felvert kissé megsózott tojást, a harmadikba pedig GM zabpelyhet szórtam, és kezdődött a móka.... A zabpelyhes résznél próbáltam alaposan összenyomni, hogy lehetőleg egybe maradjanak, úgy maradtak laugh
Végül forró olajban kisütöttem.
Hercegnő édesburgonyával kínáltam, amit a következőképp csináltam: az édesburgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben. Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojást a sót és az őrölt szerecsendiót. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.  Előmelegített 200 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

Kategória: