Jelenlegi hely

Karalábé-krémleves

Karalábé-krémleves
Karalábé levest gyakran főzök, de karalábé-krémleves most készült először a konyhámban. Pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók: 

1 nagyobb, vagy 2 kisebb zsenge karalábé
2 kisebb burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma

szerecsendió (őrölt)
tejföl

Elkészítés: 

A megtisztított felkockázott vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és puhára főzzük. A tűzről levéve, összeturmixoljuk, majd a tűzre visszatéve, ízlés szerinti állagúra hígítjuk, kb 2 evőkanálnyi tejföllel ízesítjük, apróra vágott petrezselyzölddel megszórjuk. Forrón tálaljuk.
GM levesgyönggyel kínáltam.

Kategória: