Jelenlegi hely

Duna-hullám, szilvával

Duna-hullám, szilvával
Szarvasi szilvanapokon a zsűri a második legjobbnak értékelte, egészségmegőrző kategóriában :)
Hozzávalók: 

25 dkg rizsliszt

25 dkg margarin (Liga)

25 dkg eritrit

6 db tojás

1/2 cs sütőpor

2 ek kakaópor

kb 30 dkg kimagozott szilva

Krém hozzávalói:

2 cs vaníliás pudingpor (GM)

4 dl kókusztej

25 dkg margarin (Liga)

20 dkg eritrit por

Csokoládémáz:

20 dkg steviával édesített gluténmentes étcsoki

3 ek szőlőmagolaj (esetleg étolaj)

Elkészítés: 

A margarint keverjük habosra az eritrittel, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.

Ezután adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze. Az összekevert tésztát  osszuk kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a  a kakaóport,  a másik fehér marad.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróba Hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport keverjük össze az eritritporral  majd egy kevés kókusztejjel keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

A margarint a pudinggal keverjük robotgép segítségével habos krémmé. Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá kihűlt tészta tetejére.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk  hozzá a szőlőmag olajat, majd vízgőz fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.

Az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét.

Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.

Kategória_2: