Jelenlegi hely

Szőlős piskótatorta

Szőlős piskótatorta
Hozzávalók: 

25 dkg rizsliszt

20 dkg cukor

4 db tojás

1 dl  víz

1 dl olaj

1 fürt szőlő

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

 

Elkészítés: 

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját, a cukorral. olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a habot, és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát vajjal kikent pite. vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket rádobáljuk, kissé belenyomkodjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk!

Kategória: