Jelenlegi hely

Barackos joghurttorta

Barackos joghurttorta
Október 31 - a lányom szülinapjára készült.
Hozzávalók: 

A piskótához
4 db tojás
4 ek eritrit
3 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
A töltlékhez:
25 dkg mascarpone
3 dl Hulala, habalap
1 doboz őszibarack befőtt
3,5 dl natúr joghurt
1 cs. zselatin
10-15 dkg eritrit
A díszítéshez: 2 dl Hulala
Dr Oetker díszítő cukor

 

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is, belekeverjük. vajazott rizslisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk.  Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük. 
A krémhez a mascarponét robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel, habalapot verjük kemény habbá, a barackot kockázzuk fel. A zselatint a joghurttal keverjük el, majd melegítsük össze, forralni nem kell! Hagyjuk langyosra hülni. Majd a mascarponés krémet és a habot is hozzákeverjük.
A piskótalapot a tortakarimába visszahelyezzük és a krém felét rákanalazzuk, ekkor a barack kockák felét rádobjuk, majd ismét krém jön, és barack, a tetejét habkártya segítségével elsimítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a karika mentén óvatosan körbe vágjuk a tortát, lehúzzuk róla a karimát, és a maradék Hulalát habbá verjük, ízlés szerint díszítjük.

Kategória: