Jelenlegi hely

Hólabda Cupcake

Hólabda  Cupcake
Szeretjük a hólabdát, de az elkészítésével járó macerát nem...
Hozzávalók: 

A tésztához:
4 db tojás
20 dkg Liga vagy vaj
15 dkg eritrit
1 dl tejföl
1 tk  sütőpor
vaníliakivonat, vagy vaníliás cukor
2 ek kakaópor
20 dkg rizsliszt
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2,5 dl Hulala
2 ek kókuszreszelék
2 ek eritrit por
A tetejére: 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
1 ek étolaj vagy szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel. és a vaníliakivonattal, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is. Muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A muffinok miután kihültek a papírokat lehúzzuk róluk, és mindegyiknek kalapot vágunk.
A kalapokat - a vízgőz felett felolvasztott -  csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni, ez idő alatt a következő krémmel megtöltjük a muffinokat:
A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral, és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a Hulala habhoz adjuk, összekeverjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.
Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.
 

Kategória: