Jelenlegi hely

Habkarika - Karácsonyra

Habkarika - Karácsonyra
Hozzávalók: 

80 g tojásfehérje

240 g porcukor

1 teáskanálnyi frissen facsart  citromlé

4 g étkezési keményítő

pár csepp piros ételszínezék (opcionális)

Elkészítés: 

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadjuk a citrom levet is, majd  vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva "megcsípi"). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük, és kemény habbá verjük. (kb 10 perc). Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk.
A sütőt 80 fokra melegítjük elő, és 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat.
Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.

Kategória: