Jelenlegi hely

Karácsonyi muffin

Karácsonyi muffin
Hozzávalók: 

1  db gránátalma

15 dkg rizsliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 ek kakaópor

15 dkg  Liga margarin

3 ek eritrit vagy cukor

3 db tojás (M-es)

3  ek lekvár

A krémhez:

2 dl Hulala, vagy  Meggle habalap

20 dkg mascarpone

 1-2 ek eritritpor vagy por vagy porcukor

Továbbá:

rozmaring ágacskák

eritritpor vagy porcukor

díszítő cukorkák

Elkészítés: 

A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük, félretesszük.
A muffinformákat, kapszlikkal kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. A puha margarint a tojást, az eritritet a baracklekvárt robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a gránátalma magocskákat is. Muffin kapszlikba kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a Hulalát habbá verjük, a mascarponét az eritritporral kihabosítjuk, végül a két krémet óvatosan összeverjük. A kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, egy sima csöves habzsák segítségével. Végül, rozmaring ágacskákkal díszítjük, és egy kevés porcukorral, vagy poreritrittel megszórjuk.

Kategória: 
Kategória_2: