Jelenlegi hely

Tárkonyos kölesgombóc leves

Kölesgombóc leves
Hozzávalók: 

Az alapléhez:
3-4 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb fej vöröshagyma
kb 30-40 dkg fagyasztott zöldborsó

ételízesítő
kevés zsiradék
tárkony
A gombóchoz:
10 dkg köles
10 dkg Alfa Mix lisztkeverék
1 db tojás
kb 1 kk só
csipet bors

Elkészítés: 

A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd háromszoros mennyiségű sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a tojást, és  a lisztet. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd  összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat  formázunk, sós forró vízbne megfőzzük, ha feljönnek a víz tetejére megfőttek, ekkor szűrőkanállal átrakjuk a  kész levesbe.
A leveshez a zöldségeket, és a hagymát megtisztítjuk, a  sárgarépát karikára, a petrezselymet hosszába vágtam (a gyerekek nem szeretik, így könnyebben kihalásszák a levesből....), a hagymát ketté vágtam és az egészet egy kevés zsiradékon megdinszteltem, majd a zöldborsót is hozzáadtam, felöntöttem vízzel, sóval, ételízesítővel fűszereztem, és puhára főztem, a legvégén megkóstoltam, ha szükséges sózzuk még, illetve ekkor adjuk hozzá a morzsolt szárított tárkonylevelet.
A megfőtt gombócokat a levesbe szedjük és azonnal tálalható is.

Kategória: 
Kategória_2: