Jelenlegi hely

Vénusz keble - Gesztenyés minyon

Vénusz keble - Gesztenyés minyon
Hozzávalók: 

10 dkg GM étcsoki (pl Torras)

50 dkg natúr gesztenyemassza (pl Maróni)

10 dkg porcukor vagy eritritpor

10 dkg vaj vagy Liga

50 ml rum (aroma)

a bevonathoz:

 20 dkg  GM fehér ccsoki (pl Torras)

2-3 ek  étolaj vagy szőlőmagolaj

Továbbá kb 32-35 szem mazsola (pl Spar Budget)

Elkészítés: 

  Ez egy végtelenül egyszerű, nagyon-nagyon finom sütés nélküli édesség, de az alapanyagok beszerzésére  fordítsunk nagy  figyelmet, h valóban GM legyen az elkészült édesség!

Az étcsokit vízgőz fölött folvasszuk fel. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a rumot és az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük annyi időre, míg a massza formázhatóvá nem válik. Diónyi golyókat formázzuk,majd  a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk bevonni a golyókat. Én egy éjszakára felejtettem bent a fagyóban, de egy óra is elég neki....

A fehér csokit az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és mártóvilla segítségével, egyesével bemártjuk a csokiva, tetejüket  egy-egy szem mazsolával díszítjük. Tálalásik tartsuk hűtőben!
Ebből a mennyiségből nekem 32 db lett.

Kategória: 
Kategória_2: