Jelenlegi hely

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

Gyömbéres sárgarépa-krémleves
Hozzávalók: 

50 dkg sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 l húsleves alaplé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 cm friss gyömbér
1  kk. őrölt kömény
őrölt szerecsendió
só, bors
étolaj
1 dl rizstejszín, vagy tejszín
A tálaláshoz: GM levesgyöngy

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, a sárgarépát és a petrezselyem gyökeret is megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Egy lábosban felforrósítunk kevés olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát  a gyömbért és pár perc alatt megpirítjuk. A lábosba tesszük a sárgarépát és a petrezselymet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, szerecsendióval, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ezután botmixerrel az egészet pürésítjük. Ha túl sűrű lenne kevés vízzel higíthatjuk, illetve 1 dl tejszínt (rizstejszínt), egy kisebb tálban eg ykevés forró levessel elkeverjük (hőkiegyenlítés), és egyet forralunk rajta és tálalhatjuk is, pl levesgyönggyel.

Kategória: