Jelenlegi hely

Mexikói rakott burgonya

Mexikói rakott burgonya
Hozzávalók: 

 

1 kg  burgonya
20 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg fagyasztott kukorica (vagy konzerv)
1  fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 adagnyi főtt vagy párolt rizs (vagy köles)
zsiradék
1 nagy doboz tejföl
10 dkg sajt

bors

Elkészítés: 

A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot ízlés szerint, majd gyakori kevergetés mellett, fehéredéstől számítva pár percig pirítjuk. Felöntjük egy kis vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Hozzáadjuk a fagyasztott vagy konzerv zöldségeket, és pár pillanatig azokkal is pároljuk, ekkor levesszük a tűzről, és a maradék rizs köretet is hozzáadjuk, összekeverjük, megkóstóljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
A tepsit (jénait) vékonyan kikenjük zsírral és a megfőtt, felkarikázott burgonya felét beletesszük, rákanalazzuk a tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd a maradék krumpli szeletekkel befedjük, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul rajta. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint tejfölt még kínálhatunk hozzá.

Kategória: