Jelenlegi hely

Citromos pite

Citromos pite
Kritikusaim szerint akár vendéget is várhatok vele.
Hozzávalók: 

Tésztához

20 dkg rizsliszt

10 dkg Liga

5 dkg eritrit

1 db tojás

1 db citrom reszelt héja
Citromos krémhez

20 dkg eritrit

2 cs GM vaníliás pudingpor

5 db tojássárga

5 dkg Liga

5 dl tej

2 db citrom reszelt héja és leve

1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat

Tetejére

20 dkg cukor

5 db tojásfehérje

Elkészítés: 

A lisztet   morzsoljuk  össze a kis kockákra vágott  margarinnal, majd adjuk  hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk  belőle tésztát, majd helyezzük  a margarinnal kent formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig  süssük.
A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet:
A tejet az eritrittel  a vaníliás cukorral a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, és a vajat. Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét. Toljuk vissza a sütőbe, és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni elkészült.
Hidegen-melegen egyaránt finom.

Kategória: