Jelenlegi hely

Spenótos puliszkapite

Spenótos puliszkapite
Életm első puliszkája....
Hozzávalók: 

Az aljához

20 dkg kukoricadara

1 ek só

margarin

A töltelékhez

50 dkg túró

50 dkg  fagyasztott spenót

20 dkg feta sajt

2 db  tojás

2 gerezd fokhagyma

bors

A tálaláshoz:

tejföl

Elkészítés: 

A kimért kukoricadarát,  kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert, háromszoros mennyiségű vízben.  Miután megfőtt margarinnal kent pite formába nyomkodjuk a puliszkát. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket, a túrót, a kiolvadt spenóttal, a tojásokkal, a pépesített fokhagymát, sót, borsot, és a szétmorzsolt feta sajtot is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk, és a puliszka tetejére simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütjük. Langyosan tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Kategória: 
Kategória_2: