Jelenlegi hely

Gyümölcsös kefírtorta

Gyümölcsös kefírtorta
Párom szülinapjára készült.
Hozzávalók: 

6 dl natúr kefír
15 dkg cukor
1 cs. zselatin
50 dkg szőlő (vagy más egyéb gyümölcs)
2 db mandarin
fél liter Hulala, vagy Megle habalap
A tetejére:gyümölcsök

Elkészítés: 

A kefírt, a cukrot, és a zselatint egy fém habüstben keverjük össze, majd melegítsük fel, de semmiképp se forraljuk fel! Hagyjuk langyosra hűlni. A Hulalából készítsünk kemény habot, a gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg, ha szükséges daraboljuk fel, majd a habot kanalazzuk a zselatinos-kefíres krémbe, és kézi habverővel keverjük össze. Egy kuglóf formát, ha nem szilikonos, béleljünk ki folpackkal és kanalazzuk a massza kb 1/3-át bele, dobáljuk bele a gyümölcsök felét, majd a kefíres krém második harmada jön, gyümölcsök, és zárjuk a krém utolsó harmadával. Tegyük hűtőbe, legalább 4 órára, vagy egy éjszakára. Másnap borítsuk tálra húzzuk le róla a fóliát, és ízlés szerint gyümökcsökkel díszítsük fel.

Kategória: 
Kategória_2: