Jelenlegi hely

Sztrapacska zabpehelylisztből

Sztrapacska zabpehelylisztből
Hozzávalók: 

1 kg burgonya
4 db tojás
fél kg GM zabpehelyliszt

25 dkg juhtúró
kb 20 dkg füstőlt szalonna
A tálaláshoz: tejföl

Elkészítés: 

A burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le) majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk adjuk  hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, és összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni, és ha szükséges pár ek  zabpehelyliszttel pótolni). Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk, ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, a pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal, félretesszük a tálaláshoz. A megmaradt szalonna zsírra  öntjük rá a galuskát, a juhtúrót rámorzsoljuk, és pár pillanat alatt összemelegítjük. Tálaláskor tejfölt, és szalonnapörcöt kínálunk mellé!

Kategória: 
Kategória_2: