Jelenlegi hely

Csokis-avokádókrémmel töltött palacsinta

Csokis-avokádókrémmel töltött palacsinta
Hozzávalók: 

 

A palacsintához kb 10 db-hoz
4 db tojás
20 dkg rizsliszt
4 ek tápióka keményítő
csipet só
1 ek cukor/eritrit
4 dl rizstej
4 dl szódavíz
A krémhez:
2 érett avokádó
1 dl kókusztej
3-4 ek méz
1 ek kókuszzsír
2 evőkanál  kakaópor
Továbbá: gránátalma

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak. Tehát a palacsinta mindkét oldalát megsütjük, majd az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a csokikrémmel, kevés gránátalma maggal megszórjuk, addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére krém kerüljön, és a díszítéshez mindenképp hagyjuk gránátalma magocskát.
Az avokádókat vágjuk félbe és egy kanál segítségével szedjük ki a belsejét. majd az összes többi hozzávalóval tegyük a robotgép aprítójába, vagy turmixba, és keverjük sima krémmé.