Jelenlegi hely

Alföldi csípőstekercs

Alföldi csípőstekercs
Hozzávalók: 

4 db csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé), kb 80 dkg

A töltelékhez:
25 dkg csípős kolbász
1 db hegyes erőspaprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstőlt szalonna
1 ek rizsliszt, vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
rizsliszt
tojás
GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj/kókuszzsír

Elkészítés: 

A töltelékhez az apró kockára vágott  szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. A  visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és az apróra vágott  zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük. Hagyjuk kihülni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, felvert - sóval ízesített - tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Bő forró zsíradékban kisütjük.

Kategória: