Jelenlegi hely

Grillezett rozmaringos tarja

Grillezett rozmaringos tarja
Hozzávalók: 

5 szelet csont nélküli tarja (5 főre)
fél litr sűrített paradicsom
 tk só
1 tk cukor
1-2  friss rozmaringág
2 gerezd fokhagyma
 

Elkészítés: 

A húst enyhén klopfoljuk ki, nem kell papírvékonynak lennie! Készítsük el a pácot a sűrített paradicsomot, a sót, az apróra vágott rozmaringott, a megtisztított zúzott fokhagymát, a cukrot egy tálban keverjük össze, mártsuk meg benne a hússzeleteket és tegyük át, egy zárható edénybe, ha van maradék pác, nyugodtan öntsük a húsok tetejére. Tegyük egy éjszakára hűtőbe, másnap tepsibe rakosgatjuk a hússzeleteket és előmelegített 180 fokos sütőben, fedő alatt süssük, fél órát, majd állítsuk a hőfokot 200-220 fokra, és grillező funkción pirítsunk rá, kb 10 perc alatt.
A jó idő beálltával a hússzeleteket kerti grillsütő rácson is süthetjük, ha van rá mód közepes hőfokot válasszunk.
Friss, vagy grillezett zöldségkörettel kínáljuk!

Kategória: