Jelenlegi hely

Zöldborsófőzelék sajtos húsgolyóval

Zöldborsófőzelék sajtos húsgolyóval
Hozzávalók: 

1 kg fagyasztott zöldborsó
1-2 tk só vagy ételízesítő
fél liter tej
4 ek GM zabpehelyliszt
petrezselyemzöld (opcionális)
A sajtos húsgolyóhoz:
fél kg darált hús
25 dkg sajt, lereszelve
1 tk só
A panírozáshoz
GM zabpehelyliszt
2 db tojás
GM zabpehely
A sütéshez:
étolaj vagy kókuszzsír

Elkészítés: 

A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi. Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást, kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a GM zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk, és a maradék tejjel ha szükséges hígítjuk. Aki édesebben szereti tehet bele cukrot, vagy édesítőszert nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel
utána ízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.
A húsgolyóhoz, a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk, és a diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd GM zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba, és GM zabpehelybe (vagy GM morzsába) forgatjuk, és forró zsiradékban pirosra sütjük.

Kategória: