Jelenlegi hely

Tűzdelt nyúl

Tűzdelt  nyúl
Hozzávalók: 
Vadnyúlból is készíthető, sőt abból az igazi, csak a házi nyúlhoz könnyebb hozzájutni....

Hozzávalók, 4 főre:

4 db házi nyúlcomb vagy egy egész nyúl
4 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
10-15 dkg füstölt szalonna
Himalája só
1-2  tk. szárított tárkonylevél
A tálaláshoz: citrom karikák, illetve frissen facsart citromlé
Köret: 1 csomag Sotelli makaróni

Elkészítés: 

A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A nyúlcombokba kisebb "zsebeket" vágunk, és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.
A maradék szalonnát kisütjük. A zsíron fehéredésig sütjük a húsokat, ha van maradék fokhagyma azt is rádobjuk. A tejfölt is hozzáadjuk és annyi vízzel, hogy ellepje felengedjük. Sóval, tárkonnyal ízesítjük és takaréklángon puhára pároljuk. (kb 1,5 óra, vadnyúlnál  2-3 óra is lehet a párolási idő). A főzés befejezése előtt pár perccel kezeletlen citrom darabkákat dobunk bele, összeforraljuk. Ha szükséges utána fűszerezzük.
Sotelli makaróni r kínáljunk mellé.
Tálaláskor citromkarikát, citromlevet kínáljunk hozzá.

Kategória: 
Kategória_2: