Jelenlegi hely

Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók: 

80 dkg sertés karaj, csont nélkül

50 dkg gomba

1 db zöldpaprika(nálam csípős)

1 db paradicsom

1 db vöröshagyma

1 kávéskanál pirospaprika

 zsír

10 dkg füstölt szalonna

rizsliszt

2 dl tejföl

Elkészítés: 

A felszeletelt húst, kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd lrizslisztben forgassuk meg, és kevés zsiradékon "kapassuk meg", annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd  a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt  és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt). Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát, vagy  tésztát kínálunk hozzá.

Kategória: