Jelenlegi hely

Madártej

Madártej
Hozzávalók: 

1,5 l tej
10 db tojás
20 dkg cukor
1 vanília rúd kikapart magja

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük pl lyukacsos aljú gyümölcsmosó tálba, vagy leves szűrőbe rakjuk, h alaposan lecsepegjenek. A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg besűrűsödik. A szűrő alatti edényből ne felejtsük el, az összegyült tejet hozzáönteni! Kis tálkákba merjük a krémet, és habgaluskákat a tetejükre osztjuk, alaposan lehűtve kínáljuk!
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük, pl fahéjjal, vagy csurgathatunk rá karamellt is.