Jelenlegi hely

Malakoff torta

Malakoff torta
Hozzávalók: 

kb 50-60 dkg GM  babapiskóta
A krémhez:
1,2 liter tej
4 cs. GM vanília ízű pudingpor
15 dkg cukor
4 dl Hulala habalap
A díszítéshez:
kb 2-3 dl Hulala habalap
gyümölcs
A babapiskóta megmártásához
kb 3 dl főzött kávé
rum (elmaradhat)

Elkészítés: 

Először a krémet készítsük el: 1 liter tejet a cukorral  tegyük fel melgedni, a maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével kevrjük simára, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez, addig forraljuk, állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, vegyük le a tűzről, néha meg-megkevergetve hűtsük ki.
A kávét főzzük le, hűtsük ki. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal.
A Hulalát verjük kemény habbá, és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével keverjük össze.
Egy 26-28 cm-es tortakaikát helyezzük tálcára, vagy a leendő tálaló tálra, és kezdjük el rétegezni a tortát: először a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezzekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta, és a maradék krémmel zárjuk a rétegezést. Tegyük a tortát, egy éjszakára hűtőbe, másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát, óvatosan leemeljül róla, és felvert Hulalával díszítjük. Azonnal tálalható.
 

Kategória: 
Kategória_2: