Jelenlegi hely

Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin
Hozzávalók: 

A piskótához:
4 tojás
15 dkg eritrit
30 ml olaj
13 dkg rizsliszt
1 ek  kakaópor
fél cs. sütőpor

A krémhez:
10 dkg  GM étcsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
3 dl Hulala
1 ek étolaj

A tetejére:
10 dkg GM étcsokoládé
1 ek étolaj

Elkészítés: 

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffin kapszlit teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet  és tovább verjük addig, amíg fényes  habot nem kapunk.

Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12  perc alatt megsütjük.

hagyjuk kihűlni, lehúzzuk róla a papírt és  levágjuk a muffinok "kalapját."

A krémhez a Hulalából  kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat vele.

A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk és a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk. Azonnal fogyasztható!

Kategória: