Jelenlegi hely

Lecsós-paradicsomos húsgombóc

Lecsós-paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók: 

70 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
só, bors, cukor
1 szál zellerlevél
fél l sűrített paradicsom
1 üveg házi lecsó (720ml) lecsó
GM zabpehelyliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)

Elkészítés: 

A rizst sós vízben félkeményre főzzük, kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható). A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd  a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk belőle. Egy lábasban sós vizet forralunk, a gombócokat  beletesszük  és kb  15 percig főzzük lassú tűzön. Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót  és a zellerlevelet is, Ez utóbbit tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstolom, és ízlés szerinti cukorral  vagy eritrittel édesítem.

A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a gombócok  főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.

Kategória: