Jelenlegi hely

Adventi koszorú, ehető gyertyákkal

Adventi koszorú, ehető gyertyákkal
Akár sütés nélkül is készíthető, kész GM kekszből.
Hozzávalók: 

30 dkg rizsliszt
1 ek nyírfacukor
5 dkg kókuszzsír
15 dkg méz
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk szódabikarbóna
1 db tojás
Díszítéshez:
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
füge és mandula
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani! A porcukrot és a tojásfehérjét sűrű mázzá keverjük, ezzel fogjuk imitálni a lefolyó viaszt. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.

Kategória: