Jelenlegi hely

Pagodakarfiol saláta

Pagodakarfiol saláta
A karfiol és a brokkoli keresztezéséből született, nevének eredete a tizenhatodik századi Olaszországig vezethető vissza. A korabeli írásokban római brokkoliként emlegetik.
Hozzávalók: 

1 kisebb pagodakarfiol
fél  dl fehérborecet
fél  dl olívaolaj vagy salátaolaj
1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
1 db uborka
1  közepes fehérretek
1 nagyobb, vagy 2 kisebb fej lilahagyma

Elkészítés: 

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megpároljuk, semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.
A többi zöldséget, mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.
Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket, enyhén sózzuk meg, majd a salátaolajat, illetve a borecetet csurgassuk rá, és tegyük egy-két órára hűtőbe,
Nálunk a rablóhusi körete volt.

Kategória: