Jelenlegi hely

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti
Hozzávalók: 

50 dkg GM spagetti, vagy makaróni tészta
1 kg darált hús
1 nagyobb vöröshagyma
kb 2 tk só
fél liter sűrített paradicsom
oregánó
bazsalikom
A tetejére:
reszelt sajt

Elkészítés: 

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük, sózzuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a dobozt/üveget, ég nagyjából fél liter vízzel kiöblítem és az "öblítő vizet" is hozzáöntöm, lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 15-20 perc), ha szükséges a vízet pótlom, a legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összefoirralom, megkóstolom, ha szükséges adhatunk hozzá cukrot, én nem szoktam.... 
TIPP: ha véletlen túl híg llenne a mártás, vagy ha szaporítani szeretnék 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kevés vízben keverjünk csomómentesre, és habarjuk be. (Én nem szoktam.)

Kategória: