Jelenlegi hely

Marcipános képviselőfánk

Marcipános képviselőfánk
Hozzávalók: 

A tésztához:
20 dkg GM zabpehelyliszt
10 dkg kókuszzsírzsír
5 db "M+-es tojás
2 dl víz
1 csipet só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl Hulala
10 dkg marcipánmassza
1 ek mandula aroma
1 db narancs reszelt héja
A  tálaláshoz: porcukor

Elkészítés: 

A  vizet a sót és a kókuszzsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a kókuszzsír  elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll, és elválik a lábos falától!
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk - kézi vagy gépi habverő segítségével - egyesével a tojásokat és alaposan ekeverjük.Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük sütőlapra vagy tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat nyomunk.
 Forró (210 fok) sütőbe tesszük 20 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a  krémet.  A krémhez a marcipánmasszát lereszeljük, a Hulalát kemény habbá verjük.
A mascarponét az aromával  habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a marcipánmasszát és a tejszínhabot. A fánkok  alját  krémmel megtöltjük, majd mindegyikre ráhelyezzük a kalapot. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Kategória_2: